مخزن تحت فشار

مخازن تحت‌فشار جهت بارگیری و انتقال آب به ساختمان‌ها و پروژه‌ها کاربرد دارند. حجم این مخازن از ۸ لیتر تا چند هزار لیتر است. مجموعه تانکر سازی تهران مخازن تحت‌فشار با حجم ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ لیتر تولید می‌کند. مخزن تحت‌فشار دارای فلنچ های ۱۰ میل است. نحوه استفاده از این مخزن به این صورت است که پمپ از آب شهری مکش کرده و به مخزن انتقال می‌دهد. مخزن با ۵ بار فشار پر می‌شود. درنهایت آب این مخزن به سیستم لوله‌کشی ساختمان و پروژه‌ها انتقال می‌یابد.

آب موجود در این مخزن توسط سیستم بادی تحت‌فشار خواهد بود؛ تحت‌فشار بودن آب باعث می‌شود که آب با فشار زیاد بتواند در لوله‌ها جریان پیدا کند. این مورد مزیت بسیار زیادی را برای مصرف‌کننده دارد. تانکرهای معمولی توانایی انتقال آب با فشار را ندارند. برای مثال اگر این تانکرها در زیرزمین آپارتمان باشند قطعاً توانایی انتقال آب از زیرزمین به طبقات بالایی را ندارند؛ مگر با استفاده از پمپ. مخازن تحت‌فشار می‌توانند بدون استفاده از پمپ آب را تا طبقات بالا انتقال دهند.

مخازن تحت‌فشار حتماً باید به‌صورت استوانه ساخته شود. درصورتی‌که این مخازن به‌صورت مکعب ساخته شود باد می‌کند و آسیب می‌بیند. حداقل ضخامت این مخازن ۸ میل و حداکثر ضخامت ۲۰ میل است. این مخازن دارای فلنچ تخلیه و فلنچ ورودی و خروجی هستند. این مخازن چهارپایه عمودی دارند. این مخازن به‌صورت کامل از داخل رنگ اپوکسی می‌خورند. این مخازن با ورق‌های گالوانیزه و یا ورق‌های st۳۷ ساخته می‌شوند.

کلیه مخازن مورداستفاده در پمپ‌بنزین دارای پلاک هستند. مشخصات مخازن در این پلاک‌ها درج می‌شود. مخازن تحت‌فشار پلاک دیگری نیز دارند که توسط بازرس شرکت نفت مشاهده و تائید می‌شود. تأیید مخزن توسط بازرس شرکت نفت در محل تولید مخزن انجام می‌شود. پس از تأیید مخزن توسط بازرس شرکت نفت، عملیات قیرپاشی دورتادور مخزن انجام‌شده و به محل نصب ارسال می‌شود.

مزایای استفاده از مخازن تحت‌فشار

استفاده از مخازن تحت‌فشار مزایای مهمی دارد. اولین مزیت آن این صرفه جوی در مصرف انرژی است. تصور کنید که در یک ساختان ۱۰ تا ۱۵ واحد تنها یک پمپ آب داشته باشیم. افراد به‌صورت مرتب از آب استفاده می‌کنند و پمپ به‌صورت مرتب روشن و خاموش می‌شود. در این شرایط انرژی برقی زیادی مصرف خواهد شد.

کمک به سالم ماندن پمپ: همان‌طور که در بالا ذکر شد، در صورتی نبود تانکر تحت‌فشار، پمپ به‌صورت مرتب با هر بار استفاده ساکنین روشن و خاموش می‌شود. این امر در کوتاه‌مدت و میان‌مدت به پمپ و اتوماتیک پمپ آسیب می‌زند؛ اما با استفاده از مخازن تحت‌فشار، پمپ به میران بسیار کمتری روشن می‌شود.

فشار به لوله ساختمان: روشن شدن مداوم پمپ باعث فشار به لوله ساختمان شده و می‌تواند باعث نشتی و پارگی لوله شود. در صورت استفاده از مخازن تحت‌فشار، فشار تنها به مخزن وارد شه و فشاری به لوله‌ها وارد نمی‌شود.

انواع مخازن تحت‌فشار

مخزن‌های تحت‌فشار را می‌توان در دو نوع کلی بررسی کرد. مخزن تحت‌فشار تیوپی، مخزن تحت‌فشار کوئل دار و مخزن دوجداره از انواع پرکاربرد مخازن تحت‌فشار هستند.

√مخازن تیوپی در اندازه‌های کوچک تا ۱۰۰ لیتر ساخته می‌شوند. این مخازن به این صورت کار می‌کنند که در داخل این مخازن تیوپی هست که داخل آن باد است. تیوپ در داخل مخزن است؛ زمانی که آب با فشار وارد مخزن می‌شود. مخزن پر می‌شود. تیوپ باد تحت‌فشار قرار می‌گیرد و این فشار نیرویی نیز بر آب داخل مخزن وارد می‌کند. زمانی که مصرف‌کننده شیر آب را باز می‌کند، بدون نیاز به پر شدن پمپ آب با فشار از شیر خارج می‌شود.

√مخازن بزرگ‌تر از ۱۰۰ لیتر بدون تیوپ باد کار می‌کنند. آب در داخل این مخازن بدون نیاز به تجهیزاتی نظیر تیوپ، تحت‌فشار قرار می‌گیرد؛ این مخازن از ورق‌های ضخیمی ساخته می‌شوند. این نوع مخازن در انواع کوئل دار و دوجداره موجود هستند.


مجموعه مطالب

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مجموعه تانکرسازی و مخزن سازی تهران است.