با توجه به اینکه بیشتر این محموله از مواد فرار و خطرناک تشکیلشده است، بسیار مهم است که هر محموله بارگیری کامیون تا حد امکان ایمن و ثابت باشد در تانکرهای ماشینی اقدامات مهار نشت استاندارد نیاز است.
در کل در تانکرها سه طرح اصلی تانکر وجود دارد - دیوارها، حفرهها و سوراخهای صاف - که بر نحوه حرکت محموله مایع در حین حرکت کامیونها تأثیر میگذارد: جداکنندههای جامدی هستند که محفظههای ذخیرهسازی مجزا و کوچکتری را در داخل تانکر ایجاد میکنند. درحالیکه این طراحی میزان حرکت رفتوبرگشت محموله مایع تانکر را تا حد زیادی کاهش میدهد، از حرکت پهلو به پهلوی مایع جلوگیری میکند، که میتواند تانکر را در معرض خطر واژگونی قرار دهد.
بارگیری بیشازحد دیوارها در قسمت جلو یا عقب بسیار آسان است، بنابراین هنگامیکه اپراتورها یک تانکر را با بالکد بارگیری یا تخلیه میکنند، مهم است که محموله مایع را تا حد امکان بهطور مساوی توزیع کنند. عدم انجام این کار میتواند منجر به بار ناپایدار و ناایمن شود. بافل ها مانند دیوارهها، تقسیمکنندههای زاویهدار با سوراخهایی هستند که جریان جلو به عقب محموله مایع نفتکش را کاهش میدهند. درحالیکه بافل ها به حداقل رساندن حرکت داخلی مایعات کمک میکنند و آنها را بهطور یکنواخت توزیع میکنند، حرکت پهلوبهپهلو مایع همچنان میتواند باعث واژگونی این نوع تانکرها در منحنیها شود.
ویژگیهای ایمنی کامیونهای تانک: بافلها راهحلهای مهار و کاهش ریزش را برای جابجایی محموله ایجاد میکنند. تانکرهای ماشینی دارای یک محفظه داخلی صاف و طولانی هستند که هیچ دیواری یا بافلی ندارد. درحالیکه این طراحی اجازه میدهد تا فضای داخلی برای حمل مواد غذایی ضدعفونی شود، فقدان دیوارهها یا حفرهها همچنین به محمولههای مایع در تانکرهای نیمهپر شده اجازه میدهد تا آزادانه به اطراف بپیچند و کامیون را به همان جهتی که در حال حرکت است هل دهند. اگر راننده خیلی سریع دنده یا شتاب بگیرد، مایع به سمت عقب تانکر میرود و سرعت آن را کاهش میدهد. اگر راننده خیلی شدید بشکند، محموله به جلوی تریلر برخورد میکند و یک «موج مایع» بالقوه خطرناک ایجاد میکند که میتواند باعث لغزش وسیله نقلیه به یک تقاطع شود